Türkiye'ye Libya'da kıskaç!

Arap Baharı’nın ardından kaos içerisinde kalan Libya ile ilgili açıklamalar art arda geliyor

Arap Baharı’nın ardından kaos içerisinde kalan Libya ile ilgili art arda açıklamalar geliyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, binlerce yabancı savaşçıya ve paralı askere derhal Libya’yı terk etmeleri çağrısında bulunarak, “Libyalıları rahat bırakın” dedi.

“Ateşkes devam ediyor” diye belirten Guterres, “Tüm yabancı birliklerin ve paralı askerlerin önce Bingazi ve Trablus’a gidip, oradan da geldikleri asıl yere dönerek Libyalıları rahat bırakmaları gerekiyor. Çünkü Libyalılar rahat bırakıldıkları takdirde kendi sorunlarını çözebileceklerini kanıtladılar” dedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Richard Mills, “Rusya Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de dahil olduğu tüm harici taraflara Libya’nın egemenliğine saygı duymaları ve derhal Libya’daki askeri müdahalelerini sonlandırmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Libya'da yaşananlar
Libya, 2014’ten beri başkent Trablus’taki uluslararası olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) ve ülkenin doğusundaki Halife Haftar komutasındaki Libya Ulusal Ordusu (LNA) arasında bölünmüş olarak bulunuyor. Birbirine karşıt iki yönetim geçen yıl Ekim ayında ateşkes ilan etmişlerdi ancak geri çekilme gerçekleşmemişti. Haftar Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Rusya tarafından desteklenirken, Trablus’taki hükümet ise Türkiye tarafından destekleniyor.

Kaynak: Sözcü
 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
libya
libyada son durum