Yellen Piyasalara Limon Sıktı

Dün New York Borsası ve bu sabah Asya piyasaları Amerikan Hazine Bakanı Yellen'ın açıklamaları ile düştü.

Yellen, önceliklerinin ABD ekonomisinin sağlığını korumak olduğunu vurgulayarak, iki hafta önce iki bankanın batması ile bankacılık sistemi ve ekonomi üzerinde etkileri olabilecek sorunları öğrendiklerini anımsattı.

Takip eden günlerde ABD bankacılık sistemine güveni güçlendirme kapsamında attıkları adımlardan bahseden Yellen, ABD bankacılık sisteminin sağlam olduğuna yönelik ifadelerini yineledi.

Yellen, Başkan Joe Biden'ın teklif ettiği 2024 mali yılı bütçesinin ülkenin öncelikleri doğrultusunda gerekli kaynakları talep ettiğine işaret etti.

Senatörlerden gelen soruları da yanıtlayan Yellen, sigortasız tüm banka mevduatlarını sigortalamayı düşünmediklerini, kapsamlı sigorta veya mevduat garantileri konusunda da bir çalışma içinde olmadıklarını söyledi.

Yellen daha önce, ABD'nin daha küçük bankaları tehdit altında olursa mevduat sahiplerini korumak için daha fazla önlem almaya hazır olduklarını söylemişti.

Yellen, bankacılık sistemini istikrara kavuşturmaya ve halkın sisteme güvenini artırmaya odaklandıklarını belirterek, gelecek günlerde 250 bin dolarlık mevduat sigortası limitinin doğru bir seviye olup olmadığı konusunda tartışılabileceğini dile getirdi.

Haber Kategorisi
Güncel