TOGG için dudak uçuklatan fiyat tahmini!

TOGG için dudak uçuklatan fiyat tahmini

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "fiyatını sorma" dediği yerli ve milli otomobil TOGG fiyat tahminleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Son yapılan tahmin dudak uçuklattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT ortak canlı yayınında TOGG ile ilgili gazeteci Mehmet Acet’in soracağı soruyu yarıda keserek, “Fiyatı sorma” demişti. Erdoğan'ın gizlediği TOGG'un fiyatı merak edilmeye devam ediyor.

Karar Gazetesi’nde yer alan haberde, TOGG’un fiyatına ilişkin dikkat çeken rakamlar dile getirildi. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş daha önce yaptığı bir açıklamasında TOGG’un fiyatına ilişkin “Fiyatta C-SUV’larla rekabet edebilecek bir otomobil olacak” sözlerinin hatırlatıldığı haberde, bugün satılsa TOGG'un 1.5 milyon TL olacağı öne sürüldü.

Habere göre bugün bakıldığında bile ortalama bir C-SUV otomobilin fiyatı 1 milyonun çok üstünde. Aracın rekabet edeceği modellere kıyaslama yapılırsa, hemen hemen aynı menzillere ve batarya kapasitesine sahip Türkiye’de resmi olarak satılan yüzde 100 elektrikli araçların fiyatları bugün 1,6 milyon liradan başlıyor. Biraz daha çıta yükseldiğinde de 2,5 milyonun üzerine çıkmak zor değil.

TOGG’un SUV modelinin büyük bir vergi teşvikiyle gelmesi durumunda bile etiketin 1 milyon lira olması zor değil. Fakat hiçbir teşvik gelmemesi durumunda 1,5 milyon lira seviyeleri de güçlü tahminler arasında. Kurdaki artış devam ettiği sürece fiyatlarında artması kaçınılmaz olacak. Bugün en ucuz otomobiller için bile hemen hemen 500 bin liraları konuşuyorsak, 2023’ün ilk çeyreğinde TOGG’un teşviksiz fiyatının 2 milyon lira olması zor değil.

Yeni gelişme

Öte yandan Togg'un bataryalarını üretecek Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), deneme üretimine başladı. Togg ve Farasis Energy ortaklığıyla kurulan Siro, yönetim merkezinin de bulunduğu Gebze'de ki Batarya Geliştirme Merkezi'nde ürettiği ilk batarya tüm testlerden başarıyla geçti.

Siro, geliştirilen batarya modül ve paketlerinin seri üretimine ise 2023'den itibaren başlayacak. Siro, 15 Gigawatt saat kapasiteli batarya hücresinin yanında, 19.8 GWs kapasiteli batarya-modül paketi üretecek. 2023 ilk çeyrekte satışa sunulacak ilk Togg modeli C-SUV, yerli bataryayı kullanacak.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
TOGG
SUV modeli
TRT