FED Kurmayları Altına Vuruyor!

Altın fiyatları için Amerikan Merkez Bankası FED'in faizleri artırmaması önemli. Ancak banka kurmaylarından gelen açıklamalar Haziran döneminde faiz artırmayıp pas geçilme olasılığını düşürüyor. Haliyle 13-14 Haziran'da faizin artma ihtimali altında desteklere çekilmeyi de beraberinde getiriyor. 

Açıklamalara baktığımızda St. Louis şube başkanı Jim Bullard “Çekirdek enflasyon rakamları son aylarda çok fazla değişmedi. Beklenen seviyede değil. Önümüzdeki dönemde toplamda 50 baz puana varan faiz artışları yapılabilir. Eğer enflasyon kontrol altına alınamazsa daha da fazla artış da yapılabilir. Kısa vadede parasal genişleme beklemiyorum” şeklinde konuşurken,

Bir başka Fed şube başkanı olan Neel Kashkari de, toplam faiz oranında yüzde 6’nın üzerine çıkma ihtimalleri olduğunu ancak haziran ayı kararının da ucu ucuna verileceğini düşündüğünü söyledi. Minneapolis şube başkanı, borç limiti sorunu yaşanması halinde de ekonomiyi koruyamayacaklarını belirtti.

Yapılan açıklamalar aynı sertlikte devam ederse 1950-1915 destek seviyelerine çekilme devam edebilir. Kilit konu Haziran Amerikan enflasyonu olacaktır. Bu veri düşük gelirse altın tekrar 2000 doları aşarak yeni rekorlara yönelebilir. 

Haber Kategorisi
Özel Haber