Vah vah! Türkiye bunu da gördü!

Vah vah! Türkiye bunu da gördü!

Artan yoksulluk insanları artık başka yollar denemeye zorluyor.

Ülkedeki yoksulluk insanları artık farklı yöntemler bulmaya itiyor. Bu durum internet verilerine de yansıyor. Daha önce defalarca gündem olan internetten böbrek satmak isteyenlerin verdiği ilanlar Google trendlerinde de görülüyor.

20 yıl başhekimlik yapan 35 yıllık hekim Opr. Dr. İbrahim Özman, yoksulluk girdabındaki bir vatandaşın çaresizliğini sosyal medya hesabından paylaştı. Özman, bir vatandaşın kendisine “Böbreğimi satmak istiyorum. Borcum çok. İsteyen olursa bana haber verir misin?” dediğini aktardı.

Manisa'daki özel bir hastanenin başhekimliğini yapan ve daha önce de Manisa SSK ve Manisa Devlet Hastanesi'nde başhekimlik görevlerinde bulunan Op. D. İbrahim Özman, sosyal medya hesabından “35 yıllık hekimim. 20 yıllık yöneticilik hayatımda hiç başıma gelmemişti. Bir vatandaş ‘Böbreğimi satmak istiyorum, borcum çok. İsteyen olursa bana haber verir misiniz?' diye geldi. Anlattım mümkün olmadığını. Çok üzüldüm. Ne hale geldik. Çok üzücü” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Dr. Özman'ın paylaşımına çok sayıda yorum geldi.

İlk kez karşılaştı

Sözcü'nün sorularını yanıtlayan Dr. Özman, bu paylaşımı yaparken kesinlikle siyasi bir amaç gütmediğini, tamamen insani hislerle paylaşım yaptığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Ülkede yoksullar her zaman vardı. 35 yıllık hekimim. 8 yılı Manisa SSK ve Devlet Hastanesi'nde olmak üzere 20 yılı aşkın süredir de yöneticilik yapıyorum. Zaman zaman vatandaşlardan maddi konularda yardım talebi geliyor.

Ama, bu tür bir taleple ilk kez karşılaştım. Vatandaş buranın özel bir hastane, gelenlerin de zengin insanlar olduğunu ve bu tür şeylerin olduğunu düşündüğü için bu tür bir teklifte bulundu. Sıkıntının bu boyuta ulaşması insan olarak beni çok üzdü.”

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
Yoksulluk
Trend
Başhekim