Türkiye'nin Hint virüsüne kapısı açık!

 

Türkiye Hint Mutant Virüsü'nün yoğun görüldüğü Pakistan'dan gelenlere karantina uygulamıyor! 

 

Salgın Türk ekonomisini ve canlarını vurmaya devam ederken en tehlikeli virüs türü olan Hint Mutantına karşı önlemler yeterli seviyede değil. 

Hindistan’da Covid-19 salgınında büyük felakete yol açan Hint varyantı, Ekim 2020’de saptandı ve Şubat 2021 itibarıyla hızla yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü, daha ölümcül ve aşıya karşı dirençli olması nedeniyle Hint varyantını, “İzlenmesi gereken mutasyon” olarak değerlendirdi.

Nisan ayı itibarıyla çok sayıda Avrupa ülkesi, Hindistan ve Pakistan’dan gelen uçuşları askıya aldı. İngiltere, 24 Nisan 2021 tarihinden itibaren Hindistan ve Pakistan’dan gelen İngiliz vatandaşları için 14 günlük karantina uygulamaya başladı.

YENİ DÜZENLEME

Karantina süresini, “Daha ucuza” getirmek isteyen İngilizler ise bu süreyi Türkiye’de geçirip İstanbul üzerinden ülkelerine dönmeye karar verdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 21 Nisan’dan itibaren yeni bir düzenlemeye giderek Hindistan’dan Türkiye’ye gelen yolculara, Valilikçe belirlenen yerlerde 14 günlük karantinaya girme şartı getirdi.

İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi Hindistan vatandaşlarına yönelik kısıtlamaları, Hint varyantının çok yaygın olduğu Pakistan’a da uygularken Türkiye, bu konuda henüz bir önlem almadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 21 Nisan’da güncellediği, “Covid-19 tedbirleri kapsamında ülkelere giriş tablosu”na göre, Pakistan’dan gelen yolcuların uçağa binmeden önceki 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test sonucunu göstererek Türkiye’ye giriş yapmalarına olanak sağlandı.

YOLGEÇEN HANI

Pakistan’dan Türkiye’ye gelen İngiliz vatandaşlarının, 14 gün boyunca İstanbul’da dolaşmalarının önü açıldı. Pakistan’dan Türkiye’ye yönelik seyahatlere getirilmeyen kısıtlama, “Hint varyantının Türkiye'de yayılmasına yol açar” endişesine neden oldu. Tedbirlerin Pakistan’a yönelik uygulanmamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Murat Emir, “Bu şekilde Türkiye, mutantlı virüs için yolgeçen hanına dönmüştür. Sağlık Bakanlığının ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün acilen bu boşluğun önüne geçmesi ve diğer Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi Hindistan’a uygulanan kısıtlamaların Pakistan için de hayata geçirmesi gerekmektedir” dedi.

Borsaya Etkisi

Hin Mutant Virüsü'nün Türkiye'de yaygın görülmesi sadece borsada değil tüm ekonomide bir çöküşe yol açar. Büyük can kayıpları gündeme gelebilir. 

Haber Kategorisi
Güncel