Türkiye nereye gidiyor?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan son soruşturma toplumdaki bölünmüşlüğün geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan son soruşturma toplumdaki bölünmüşlüğün geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıl İstanbul Valiliği'nin 29 Mayıs'ta düzenlediği “İstanbul'un Fethi'nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı” kapsamında, Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ndeki anma törenine katıldı.

İmamoğlu'nun türbe ziyareti sırasında ellerini arkasında bağlamış şekilde yürürken çekilmiş görüntüsünün fotoğrafı bazı kesimler tarafından “saygısızlık” olarak nitelenerek uzun süre tartışıldı.

Şimdi de İçişleri Bakanlığı'nın “saygısızlık” yaptığı gerekçesiyle İmamoğlu'na soruşturma açtığı ortaya çıktı.

28 NİSAN'DA İFADESİ İSTENDİ

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği 28 Nisan 2021 tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yazı göndererek ifadesini istedi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 24 Ocak 2021 tarihli onayı, bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 11 Şubat 2021 tarihli görev emri ile mülkiye müfettişliğince ön inceleme yürütüldü.

Yürütülen ön inceleme kapsamında İmamoğlu'nun “2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet'e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası…” ile ifade vermesi talep edildi. İmamoğlu'nun ifadesinin önümüzdeki günlerde yazılı olarak müfettişliğe iletileceği  öğrenildi.

İZANDAN YOKSUN BİR SORUŞTURMA

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  “Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir” dedi.

Borsaya Etkisi

İktidar partisi ekonomi nedeni ile oy kaybettikçe muhalefete karşı daha sert davranıyor. Ancak bu durum bölünmüşlüğü artırıp, Türkiye'nin dışarıdan bakıldığında görüntüsünü bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Dolayısıyla bu sıkıntılı yapı tüm finansal piyasalar için olumsuz bir durum oluşturmaktadır. 

Haber Kategorisi
Güncel