Sanayiciler ile iki bakanın enerji toplantısında ne konuşuldu?

Sanayi şirketlerine yönelik doğalgaz ve elektrik kesintileri Türkiye ekonomi gündeminde ilk sıraya oturdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, farklı sektör temsilcileriyle bu konuda bir çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi

Türkiye'de ekonomi kamuoyu sanayiye uygulanan enerji kesintilerini konuşurken, ilgili iki bakanın sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıda sürece ilişkin net bir takvim çıkmadı.

Bloomberg HT'ye konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıda kesintinin süresi ve kapsamı gündeme gelirken, bazı temsilciler kademeli kesinti önerisinde de bulundu.

Toplantıda Bakan Dönmez, doğalgaza ilişkin yaptığı bilgilendirmede İran konusunda kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunu belirtti. Dönmez, BOTAŞ’ın İran’a borcu olduğu ve İran’ın gazı iletmesine rağmen Türkiye’nin teknik sebepler sebebiyle gazı alamadığı gibi iddiaları kesin dille yalanladı.

Dönmez bunların hepsinin ellerinde raporla mevcut olduğunu İran'ın geçen hafta iletim hatlarında kaçak olduğunu ve düzeltmek için 10 güne ihtiyaç olduğunu bildirdiğini söyledi.

Dönmez, kendi ekiplerinin de kaçağın olduğu yere gidip konuyu teyit ettiğini İran’dan en azından durumu şimdilik idare etmesini ve kapsamlı tadilatın kış ayları bitince yapılmasını istediklerini ama İran'ın bunun mümkün olmadığını belirttiğini aktardı.

Dönmez, "Sorunun 10 gün sonra bitip bitmeyeceği hususunda da elimizde İran’dan gelen yazı var. O yazıda kesintinin 31 Ocak’a kadar süreceği yazıyor. Bizim hedefimiz 31 Ocak’tan önce bu tamirin tamamlanıp çözülmesi. Bunu İran’a bildirdik." diye konuştu.

Haber Kategorisi
Güncel