Resesyon endişesi büyüyor

Resesyon endişesi büyüyor

Yatırımcılar para politikalarındaki sıkılaşmanın büyük ekonomileri resesyona sürükleyeceğine yönelik endişeleri her geçen gün artıyor.

Bank of America rakamlar açıkladı. ABD tahvilleri ve hisse senedi piyasaları dışındaki tüm varlık sınıflarından çıkış yaşandığı belirtildi.

Seri çıkışlar yaşandı

Bank of America'nın uluslararası yatırım fonlarının hareketlerini izleyen EPFR Global'den derlediği notta 18 Mayıs'a kadarki haftada hisse senedi fonlarından 5.2 milyar dolarlık, tahvil piyasalarından 12.3 milyar dolarlık çıkış yaşandı. Yatırımcılar nakit ve altın pozisyonlarından da çıkış yaptı.

12 trilyon eridi

Yüksek enflasyon ve Merkez Bankalarının şahin tutumu nedeniyle riskli varlıklardan kaçışlar hızlanırken küresel Borsaların piyasa değeri Mart zirvesinden bu yana neredeyse 12 trilyon dolar eridiği belirtildi. Goldman Sachs ve JPMorgan Stratejistleri yakın zamanda resesyon endişelerinin abartılı olduğunu belirtse de Morgan Stanley ve Bank of America, hisse senedi piyasalarındaki kayıpların devam edeceği görüşündeler. 

Resesyon nedir?

Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur. Ekonomide durgunluk olarak da adlandırılabilir.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Resesyon nedir?
ekonomi
Bank of America