McDonald’s 32 yıl sonra el değiştirdi

McDonald’s 32 yıl sonra el değiştirdi

Fast food devi McDonald's, Rusya'daki tüm restoranlarını satmak için anlaşmaya vardı.

McDonald’s dün yaptığı açıklamada, Sibirya’da 25 McDonald’s restoranı için lisansı bulunan Alexander Govor’un ülke çapındaki 850 McDonald’s restoranını satın almayı ve farklı markalar altında işletmeyi kabul ettiğini söyledi. Şirket, şubelerin ne kadara satıldığını açıklamadı.

2015 yılından bu yana lisans sahibi olan Govor, McDonald’s’ın 62 bin Rus çalışanını en az iki yıl boyunca eşdeğer koşullarda tutmayı, tedarikçilere, ev sahiplerine ve kamu hizmetlerine olan mevcut yükümlülüklerini finanse etmeyi kabul etti. Fast food şirketi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından mart ayında Rusya genelinde yüzlerce satış noktasını geçici olarak kapatmış, sonrasında ülkeden tamamen çıkma kararı almıştı. Bu kararın şirkete aylık 55 milyon dolara mâl olduğu tahmin ediliyor.

32 yıl önce başlamıştı

1990’da SSCB’nin başkenti Moskova’ya ilk McDonald’s şubesi açıldığında büyük bir sembol olarak görülmüş ve kapıda uzun kuyruklar oluşmuştu. Satışın düzenleyici onayı alması halinde, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sadece aylar önce ülkeye giren fast-food devi için bir dönemin sonu olacak.

Haber Kategorisi
Güncel