Konutlarda kader onaya kaldı

Konutlarda kader son onaya kaldı

Konutlarda yeni mevzuatla ilgili onay bekleniyor.

DASK Koordinatörü Erdal Turgut teminat miktarının 320 bin liradan 640 bin liraya çıkacağını söyledi.

Deprem sigortası poliçelerine dair yaptığı değerlendirmesinde DASK Koordinatörü Erdal Turgut “Türkiye’de 10,8 milyon poliçeye ulaştık. Bu rakam bizim koyduğumuz hedeften uzak olmakla birlikte dünya örneklerine bakıldığında güzel bir noktadayız. Japonya’da benzer bir havuzun oranı yüzde 30, ABD'de California’da ise yüzde 15 olarak gerçekleşiyor. Biz Türkiye’de yüzde 54’leri yakaladık. Amacımız Türkiye’de yüzde yüz sigortalılık” ifadelerini kullandı.

Deprem sigortası poliçelerine dair yaptığı değerlendirmesinde Turgut “Türkiye’de 10,8 milyon poliçeye ulaştık. Bu rakam bizim koyduğumuz hedeften uzak olmakla birlikte dünya örneklerine bakıldığında güzel bir noktadayız. Japonya’da benzer bir havuzun oranı yüzde 30, ABD'de California’da ise yüzde 15 olarak gerçekleşiyor. Biz Türkiye’de yüzde 54’leri yakaladık." dedi.

Yakında hayata geçecek

Bloomberg HT’de yayınlanan programa katılan Turgut 320 bin lira olan teminat miktarını 640 bin liraya çıkarmak için ciddi çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, “ Şu anda sadece mevzuatla ilgili bir onay bekliyoruz. Çok yakında bu da hayata geçecek.” dedi.

Konut satış fiyatları 

Turgut “Biz konutların satış fiyatları üzerinden sigortalama yapmıyoruz. Konutların maliyetleri üzerinden sigortalama yapıyoruz. Dolayısıyla, sigortalılarımız 640 bin lira bir konuta yeter mi diye düşünmesinler. Biz arsayı satın almıyoruz. O arsanın üzerine, sigortalımızın tekrar o binayı yapabilme maliyetini ödüyoruz. Bölge ayrımı yapılmaksızın her bölge sigortalanmalı” şeklinde konuştu.

 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Dask
Teminat
Deprem