Koç Holding'in net kârı belli oldu

Koç Holding'in net kârı belli oldu

Koç Holding 2022 yılının ikinci çeyreğinde piyasa beklentisi olan 11,7 milyar TL’nin üzerinde 15,5 milyar TL net dönem kârı elde etti. 

Holding bilançosuna ilk yarıyılda en büyük katkı finans sektöründen sağlandı. Finans sektörünü, enerji ve otomotiv sektörleri takip etti.

Koç Holding 2022 yılının ikinci çeyreğinde piyasa beklentisi olan 11,7 milyar TL’nin üzerinde 15,5 milyar TL net dönem kârı elde etti. Böylece holding yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre konsolide kârını yüzde 317 artırarak 22,2 milyar TL’ye çıkardı. Tüm iş kollarında güçlü performans kârlılıkta etkili oldu.

2022 yılının ilk yarısında finans sektöründen konsolide net kâra 9,1 milyar TL ile en büyük ilave katkı sağlandı. Finans sektörünü, enerji ve otomotiv sektörleri takip etti. Holding yılın ilk yarısında konsolide gelirlerini geçen yıla göre yüzde 192 artırıp 386 milyar TL’ye yükseltti. Türkiye’nin en büyük ihracatçısı konumunda olan holding, Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 7’sini sağladı. Yurt dışı gelirlerinin toplam kombine gelirlere oranı yüzde 30 seviyesinde gerçekleşti.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Koç Holding
net kâr
2. çeyrek bilanço sezonu