Gıda enflasyonunda kulak arkası edilmeyecek büyük tehlike

Gıda enflasyonunda kulak arkası edilmeyecek büyük tehlike

Hammaddeye erişimle ilgili problemlerin devam ediyor. Ancak gıda enflasyonunda etkileyecek yeni bir tehlikeyi ortaya çıktı.

Çiftçiler, son bir yıldır artan gübre fiyatlarının altında ezildiklerini dile getiriyorlar. Uzmanlar ise Türkiye'de bu yıl tarımsal üretimdeki yetersiz gübreleme, temel gıda ürünlerindeki enflasyonun artmasına yol açabilir görüşündeler.

Yeni tehlike 

Gübre Üreticileri, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği Başkanı (GÜİD) Başkanı Metin Güneş, hammaddeye erişimle ilgili problemlerin devam ettiği vurgusunda bulundu.

Kısıtlama var

GÜİD Başkanı Metin Güneş, Bloomberg HT yayınında hammaddeye erişimle alakalı sıkıntının devam ettiğini belirterek, " Hammadde tedariğinde büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu global bir kriz ve tüm dünyada devam ediyor; çünkü birçok ülke ihracat kısıtlamasına gidiyor. Pandemi ile başlayan emtia ve enerji maliyeti artışları tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz sonucunda gıda arz ve gıda güvenliği konusunu öne çıkardı. Dolayısıyla hammadde ile ilgili kısıtlama yaşıyoruz”  dedi.

Güneş, öte yandan tonaj olarak gübre satışlarının düştüğünü sözlerine ekledi. 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Gübre Üreticileri
İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği
Gübre
Hammadde