Erdoğan'dan çok kritik atamalar

Erdoğan'ın imzasıyla  çok kritik atamalar yapıldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası bulunan kararnameler Resmi Gazete'de yayımlandı. Birçok müdürlük ve bakanlıklarda atamaların olduğu kararlarda, çok sayıda büyükelçi merkeze çekilirken, yeni isimler de kararda yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, birçok büyükelçinin görev yeri değişti. Bazı Bakanlıkta görev yapan genel müdür yardımcıları da görevden alınırken; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne yeni isim atandı.

TCDD'ye yeni başkan 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pezük atandı. TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Ufuk Yalçın atandı.

Büyükelçiler değişti 

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik ve Filipinler Cumhuriyeti Büyükelçisi Artemiz Sümer merkeze çekilerek, Kongo Büyükelçiliğine Hüsnü Murat Ülkü, Filipinler Büyükelçiliğine ise Niyazi Evren Akyol atandı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne atama

Merkeze çekilen Kore Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin'in yerine Salih Murat Tamer, Madagaskar Büyükelçisi Nuri Kaya Bakkalbaşı yerine İshak Ebrar Çubukçu, Sudan Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'nun yerine İsmail Çobanoğlu, Nambiya Büyükelçisi Berin Makbule Tulun yerine Feral Çekerek Oruçkapan ve Kenya Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu yerine Subutay Yüksel atandı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Vedat Yanık atandı. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcılığına ise Veli Atundağ atandı.

Bazı bakanlıklarda değişiklik

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır ile Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay görevden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Mehmet Mazak atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyeleri Bülent Dilmaç ve Mehmet Karataş, görevden alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen görevden alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Özdağ görevden alınarak yerine Filiz Kayacı Boz atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi Sabri Akdeniz Sarı, görevden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişliğine ise Özgür Ünver atandı.

 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Resmi Gazete
Atamalar
TCDD