Dolar ve altında flaş gelişme! FED tutanaklarında faiz vurgusu

FED, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 26-27 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanaklarını yayımladı.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) son toplantısına ait yayımladığı tutanaklarda, enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığı ve enflasyon "önemli ölçüde" düşene kadar faiz artırımına devam edileceği belirtildi.

Fed yetkilileri tutanaklarda, enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığını ve gelecekteki faiz artırım hızının verilere bağlı olduğunu belirtti. Diğer taraftan, enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımına devam edileceği vurgulandı.

Tutanaklarda, enflasyonun düşüşünün beklenenden daha uzun sürebileceği belirtilirken, gelecekteki faiz artış oranına ilişkin bir açıklama getirilmedi. Bunun yerine enflasyonun seyrinin ekonomide alınacak kararı yönlendireceği ifade edildi.

Diğer taraftan, yetkililer geçen ay faiz artırımlarının hızını eninde sonunda düşürme ihtiyacı üzerinde anlaştılar. Tutanaklarda, “Para politikası duruşu daha da sıkılaştıkça, kümülatif politika ayarlamalarının ekonomik aktivite ve enflasyon üzerindeki etkilerini değerlendirirken, politika faiz artışlarının hızını yavaşlatmak bir noktada uygun olabilir.” ifadeleri yer aldı.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
fed
altın
dolar