Çakılan gümüşte yeni ralli

Çakılan gümüşte yeni ralli

Gümüş başlıca değerli metaller arasında 2022 yılında en kötü performans sergileyen emtia olurken fiyatların makul bir toparlanma sergileyecek kadar düşmüş olabileceği değerlendiriliyor.

Gümüş, önde gelen değerli metaller arasında 2022 yılında en kötü performans sergileyen emtia olurken HSBC analistleri gümüşte dibin görülmüş olabileceğini ve güvercin bir FED ile birlikte önemli bir ralli yaşanabileceğini düşünüyor.

Bilgi notundaki vurgu

HSBC Değerli Metal Başanalisti James Steel bilgi notunda, “Gümüş güçlenen dolar, artan faiz oranları ve yavaşlayan büyümenin etkisiyle yaklaşık yüzde 11 değer kaybetti. Ancak yılın ikinci döneminde perakende ve mücevher talebi güçlü görünüyor ve elektronik ve fotovoltaik sektörleri de endüstriyel tüketimi destekliyor” ifadelerini kullandı. Gümüşün gereğinden fazla değer kaybettiğini düşündüklerini kaydeden Steel, düşük fiyatların Hindistan ve Çin’de önemli tüketicilerde talebi tetikleyeceğini belirterek gümüşün endüstriyel talebinin güçlü bir şekilde destekleneceğini ve genel endüstriyel durgunluktan etkilenmeyeceğini vurguladı.

Banka tahmini

Banka ortalama gümüş fiyatı tahminini 2022 için 22,25 dolar ve 2023 için 23,50 dolar olarak güncelledi. Öte yandan UBS Group AG gümüşün 2023 yılı başında 19 dolara kadar gerileyebileceğini bekliyor.

Altını geride bırakır

UBS Group Emtia ve  Döviz Direktörü, "Gümüşün rotası altını yakından takip edecek ve yatırımcılar Fed’in muntazam bir güvercin politika dönüşü yapması ve büyümeyi destekleyecek kadar anlamlı bir parasal genişleme kararı aldığı zaman her iki metali de satın almayı değerlendirmeli. Altında toparlanma dönemine girildiği zaman gümüşün performansının altını geride bırakacağına inanıyoruz” dedi.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
altın
Gümüş
dolar
Gümüş dibi gördü mü?