Altın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor! Bugün her şey belli olacak

Altın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor! Bugün her şey belli olacak

ABD'de geçen hafta beklentilerin üzerinde artan tarım dışı istihdam verisi FED'in eylülden itibaren faiz artırımlarında yavaşlayacağı beklentisini zora soktu. Analistler ise ABD TÜFE verisinin altın fiyatlarının yönünü belirleyecek en önemli unsur olduğunun altını çiziyor.

Piyasanın odağında bugün açıklanacak ABD enflasyon verileri bulunuyor.

Özellikle altın yatırımcıları açısından önemini koruyan ABD TÜFE verisi, değerli metalin yönünü belirleyecek en önemli unsur oldu. Piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 ve alık bazda yüzde 0,2 olarak ağırlık kazanmış durumda. FED'in Eylül toplantısında yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması beklenirken, Kasım toplantısında yüzde 53 ihtimalle 25 baz puan faiz artırılacağı tahmin ediliyor.

Piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 ve alık bazda yüzde 0,2 olarak ağırlık kazanmış durumda. Genel olarak önceki ay rekor kıran ABD enflasyon verisinde Ağustos ayı için daha düşük bir beklenti söz konusu. Analistler veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve piyasaların ABD Merkez Bankası FED’in Eylül’de atacağı adımlar hakkında ipuçları arayacağını ifade etti. Buna göre, FED'in Eylül toplantısında yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması beklenirken, Kasım toplantısında yüzde 53 ihtimalle 25 baz puan faiz artırılacağı tahmin ediliyor.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
abd
fed
TÜFE
altın