ABD verileri borsaya altına yürü dedi

ABD verileri borsaya altına yürü dedi

Son Dakika: Enflasyonda 8.7 olan beklenti 8.5 olarak gelerek altın ve borsada risk iştahını arttırdı. Amerika için zirve görülmüş oldu.

Piyasaların merakla beklediği ABD'de Temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de enflasyon temmuz ayında yüzde 8.5 ile beklentilerin altında geldi. Beklenti enflasyonun 8.7 olması yönündeydi. Aylık bazda fiyatlarda değişim yaşanmadı.

Ekonomistler, Temmuz ayında fiyatların Haziran ayına göre yüzde 0,2 ve geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 8,7 artmasını bekliyorlardı.

Haziran ayında fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 1,3 ve yıllık yüzde 9,1 artmıştı.

Temmuz ayında enerji ve gıda hariç hesaplanan çekirdek TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 5,9 arttı. Beklenti fiyatların bir önceki aya göre yüzde 0,5 artacağı yönündeydi. Temmuz ayında enerji fiyatları yüzde 4,6 gerilerken, gıda fiyatları ise yüzde 1,1 artış gösterdi.

Piyasaların tepkisi böyle oldu

Beklentinin altında gelen veri sonrası piyasalarda ise, 10 yıllık tahvil faizi 10 baz puan düştü, Euro/dolar paritesi yüzde 1'den fazla değer kazandı, 1.03255'i gördü. Ons altın 4 Temmuz'dan beri ilk kez 1800 doların üzerine çıkarak 1805 doları görürken, dolar endeksi (DXY):  105.2'ye geriledi.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
son dakika
ABD enflasyon
enflasyon