Rusya petrol üretim kısıntılarını 1 ay uzatma taraftarı

Rusya ve diğer bazı OPEC + ülkelerinin petrol üretim kısıntılarını bir ay uzatma taraftarı oldukları kaydediliyor

Rusya ve diğer bazı OPEC + koalisyonu ülkeleri, Temmuz'dan itibaren planlandığı üzere üretim kısıntılarını azaltmak yerine, mevcut kısıntıları bir ay daha uzatma taraftarı.

Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklar, bu teklif etrafında görüş birliği oluşmakta olduğunu kaydediyorlar. OPEC + koalisyonunun Rusya ile birlikte kilit figürü olan Suudi Arabistan'ın bu öneriye destek olup olmadığı belli değil, ancak Krallık kısıntıları ilave bir ila üç aylık uzatmayı destekliyor.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının 1 Mayıs'tan itibaren üretim kısıntılarını uygulamaya koymaları ile birlikte ralli yaptı. Ülkelerin koronavirüs kısıtlamalarının kaldırarak ekonomilerini yeniden açmaları ile birlikte talepte de toparlanma işaretlerinin gelmesinin ardından, kartel şimdi üretim üzerindeki sıkı limitleri daha ne kadar sürdüreceği konusunda karar almalı.

Koronavirüste ikinci dalganın gelebileceğine ilişkin korkular, toparlanma tahminlerini riskli hale getiriyor. Varil başına 40 dolar civarındaki fiyatlar, OPEC + ülkelerinin çoğunun planladığı kamu harcamalarını karşılayabilmek için ihtiyaç duydukları seviyenin halen aldında.

Haber Kategorisi
Ekonomi