ÖTV indirimine matrah engeli

ÖTV indiriminde matrah engeli

Otomobilde ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber geldi.

 

ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt Bloomberg HT yayınına katıldı.

Bloomberg HT yayınına katılan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt "ÖTV’de bir teşvik, indirim olma ihtimalini zayıf görüyoruz. Matrahlarda güncelleme yapılması elzem" şeklinde konuştu.

Bozkurt dikkat çeken şu ifadeleri kullandı;

"Beklenti ile temenni karıştırılıyor. İçinden geçtiğimiz sürece baktığımızda, ÖTV’de bir teşvik, indirim olma ihtimalini zayıf görüyoruz; fakat elimizde bu konuda bir veri yok. Öte yandan, matrahlarda güncellema yapılmasının elzem olduğunu düşünüyoruz.

İki yıllık süreçte, insanlar otomobil almak için 3-5 ay sıra bekliyordu. Matrah güncellemesi, araç bulunurluğundan bağımsız bir gereklilik.

Alım iştahının düşmesinde birinci sebep bulunurluk. Diğer bir önemli sebep ise krediye ulaşamamak. Son bir haftada ÖTV'de indirim olma beklentisi satışlara yansıdı.

Önümüzdeki süreçte bulunurluğun nereye gideceği çok önemli. Henüz üretim bacağında başlayan bir Döviz kaynaklı fiyat artışı var. Şu anda fiyatları artıran unsurlar hammadde, lojistik, ötv ve TL'nin değeri. Otomotiv fiyatlarının düşmesi için bu unsurlardan en az birinde iyileşme yaşanması lazım."

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
Otomotiv Distribütörleri Derneği
ötv
Matrah