JPMorgan'dan Türkiye için riskli tahmin

JPMorgan'dan Türkiye için riskli tahmin

JPMorgan'dan Türkiye için yeni bir tahmin geldi.

Dün açıklanan verilere göre enflasyon Temmuz'da yıllık yüzde 79,6 ile 24 yılın zirvesine çıkarken aylık enflasyon yüzde 2,37 oldu. Böylece yıllık enflasyonda yükseliş serisi 14. ayda da devam etti. Ardından JPMorgan yeni tahmini açıkladı.

Riskler yukarı

JPMorgan yıl sonu için yüzde 63,1 enflasyon beklentilerini korurken, son yıllarda olduğu gibi risklerin yukarı yönlü olduğuna işaret etti JPMorgan, Türkiye'de enflasyonun sürpriz şekilde aylık yüzde 2,4 artışla marjinal olarak aşağı yönlü olduğunu belirterek küresel fiyatlardaki düşüş yerel enerji fiyatlarında aylık düşüşlere neden olurken, geri kalan tüm alt kategorilerde fiyat baskıları gözlendiğini kaydetti.

Para politikası şaşırtıcı değil

Aşırı gevşek para politikası, devam eden liranın zayıflaması ve politika güvenirliğinin zayıflaması göz önüne alındığında fiyat baskılarının güçlenmeye devam etmesinin şaşırtıcı olmadığını belirten JPMorgan, yılın kalan bölümünde enflayonun yüksek kalmasının beklendiğini ifade etti. JPMorgan yıl sonu için yüzde 63,1 enflasyon beklentilerini korurken, son yıllarda olduğu gibi tahmin risklerinin yukarı yönlü olduğuna işaret etti ve enflasyon yükselmeye devam ettikçe reel politika faizinin daha da negatifleşeceğine vurgu yaptı.

 

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
jpmorgan
Türkiye enflasyon
Enflasyon tahmin
enflasyon
ekonomi