Haftanın en kritik verisi bugün 15:30'da

Haftanın en kritik verisi bugün 15:30'da

Haftanın en önemli verisi bugün gelecek. Bu veri piyasalar açısından yön belirleyici olması bekleniyor. 

Haftanın en kritik verisi bugün Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak olan ABD temmuz ayı Tarım Dışı İstihdam verisi. 

Piyasa beklentisi 250 bin olurken; önceki veri 372 bin seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı istihdam verisi, FED'in para politikasının yol haritasına karar verirken izlediği en önemli verilerden biri olduğu için kritik önemde bulunuyor. Sürpriz gelecek bir verinin, küresel piyasalar üzerinde sert fiyatlamalara sebep olması bekleniyor.

Piyasa beklentilerinin üzerinde gelecek bir veri, ABD istihdamında iyileşme sürüyor algısıyla FED’in faiz artırımında hızlanabileceği beklentilerini kuvvetlendirebilir. Bunun da küresel borsa endekslerinde baskıya neden olması beklenebilir. Ayrıca güvenli liman etkisiyle dünyada doların güçlendirmesi ve ABD tahvil faizlerinin yükselmesi, ters korelasyon etkisiyle Altın fiyatlarında baskı gerçekleşebilir.

Tam tersi bir durumda yani verinin zayıf gelmesi halinde, istihdamda bozulma yaşanıyor algısıyla resesyon sesleri yükselebilir ve bunun sonucunda FED faiz artırımlarını yavaşlatabilir. Tarım dışı istihdam verisi ekonominin check up’ı gibi görülür ve her zaman finansal piyasalar üzerinde etki gösteriyor.

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
abd
Tarım dışı istihdam
fed