Commerzbank açıkladı! Bir sonraki lira krizi gelmek üzere!

Commerzbank'ın yayınladığı rapora göre bir sonraki lira krizi gelmek üzere.

Commerzbank'ın yayınladığı rapora göre bir sonraki lira krizi gelmek üzere.

Commerzbank yayınladığı raporda aynen şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan merkez bankasını başkanını bir kararnamesiyle görevden aldı. Bir sonraki lira krizinin tetikleyicisi, 2018 lira krizini başlatan sebeple aynı:

Cumhurbaşkanı, alışılmadık para politikası felsefesini yine zorla dayatıyor. Yeni Merkez Bankası başkanı faizle ilgili geleneksel açıklamalar yaparken, piyasalar Erdoğan’ın meçhul bir ekonomi politikası deneyinin ortaya çıkacağını biliyor. Bu deneyin riskleri döviz ve enflasyon sarmalı oluşturarak rasyonel ekonomik öngörüler oluşmasını engelleyecektir.

TCMB'nin yaz aylarında bir faiz indirimi döngüsüne başlamasının ardından 3. çeyrekte USDTRY için sembolik bir 10.00 seviyesi tahmin ediyoruz.

Commerzbank raporun devamında Türkiye’nin bu duruma nasıl geldiğinin özetini yaparak Merkez Bankası başkanlarının Erdoğan’ın dudağını iyi okumaları gerektiğinden de bahsederek mevcut durumun belirsiz olduğunu vurguluyor. Faiz indirim döngüsü ile Kavcıoğlu’nun sonunun da Murat Uysal gibi olabileceği raporda anılıyor.
Kavcıoğlu’nun şu ana kadar %5 enflasyon hedefine ulaşmak için faiz oranlarını yukarıda tutacağına dair konuştuğunu ancak bunun için yılların gerektiğini söyleyen banka, Erdoğan’ın birkaç ay içinde muhtemelen sabırsızlanacağını ve dediğinden çıkan başkanların değiştirildiğinin altını çizdi.
Erdoğan’ın iktisadi denemeleri ile milli hasılanın ilk başta artırması ama sonrasında olumsuz etkilenmesine neden olabileceğini söyleyen Commerzbank işin sonunda firma bilançolarının ağır yara almasının beklenmesi gerektiğine de işaret ediyor.

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
commerzbank
dolardaki artış