Almanya'dan 100 milyar euroya kadar ek teşvik

Almanya'da koronavirüs kaynaklı resesyondan toparlanmaya yönelik ikinci bir teşvik paketi üzerinde uzlaşma sağlanmasına çalışılacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin koronavirüs kaynaklı derin resesyondan toparlanmasına yardımcı olmak için Salı günü ikinci bir teşvik paketi üzerinde uzlaşma sağlanmasına çalışacak.

Merkel'in hükümeti tüketici ve işletmeleri salgının etkisinden korumak için Mart'ta teşvikin ilk aşamasını başlattı. Şimdiyse yetkililer ekonomiyi bu yıl yüzde 6'yı aşması beklenen daralmadan kurtarmaya odaklanıyor. Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en sert daralma olabilir.

Merkel, Hristiyan Demokrat Partisi'nin öncülük ettiği blok ve Sosyal Demokratlar koalisyonundan yetkililerle Berlin saatiyle 14:00'te bir araya gelecek. Konuya yakı kaynakların aktardığı bilgiye göre 50 milyar euro (56 milyar dolar) ile 100 milyar euro arasındaki plana ilişkin anlaşmayı çözüme kavuşturmaya çalışacaklar.

Alınabilecek olası önlemler arasında zorluk çeken belediyeler için borç yardımlarından otomobil satışlarını teşvik etmek için nakit yardımı ile çocuklu aileler için yardıma kadar çeşitli destekler bulunuyor.

Ayrıca Bild gazetesinin Pazar günkü haberine göre Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, "Kurzarbeit" olarak adlandırılan ücret destek programını genişletmek istiyor.

Bir kaynağa göre Sosyal Demokratlar harcamaları 100 milyar euroya yaklaştırmaya çalışırken Merkel'in grubu yeni borcun miktarını sınırlandırmak istiyor. Bild'in hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre paketin toplam hacmi 75 milyar euro ile 80 milyar euro arasında olacak. Federal hükümet 60 milyar euronun üzerinde destek sağlarken kalan kısmını yerel hükümetler üstlenecek.

Borsaya Etkisi

Anılan yardımın firmalar üzerinden borsalara olumlu yansımasını değerlendiriyoruz. 

Haber Kategorisi
Ekonomi