Eğitimin İçeriği

Hazırladığımız eğitim 25 yıllık borsa deneyimimiz ve iktisat bilimi esaslarına dayanmaktadır. Eğitim, yatırımcılara “bilim bazlı borsa görüşü” kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu görüşün dayandığı nokta ise, ekonomik, politik ve sosyal alanlarda çıkmış verilerin analiz edilmesine dayanır.

Eğitimde öğreteceğimiz analizler 3 temel başlıkta toplanabilir:

1.Teknik Analiz

Hisse senetleri piyasasında geçmişte oluşmuş fiyatların grafikler üzerinde gelecekte hangi yöne gideceklerini tahmin etmeyi size öğretiyoruz. Tecrübelerimiz sonucu bulduğumuz, internette ya da başka kaynaklarda olmayan, sizin önce kaybetmenizi engelleyecek, sonra kazanmanızı sağlayacak bir çok teknik kuralı da kullanımınıza sunuyoruz.

Teknik analizi teorik olarak değil, piyasa ekranlarındaki canlı veriler üzerinde anlatıyor, sizinle beraber uygulamalar yapıyoruz. Bu uygulamalarda öncelik sizin bu analizi öğrenmeniz olduğu için beraber yüzlerce çizim yapıyoruz ve yarın piyasada ne olur sorusunu beraber cevaplıyoruz.

2.Makro Ekonomik Analiz

Borsayı hangi ekonomik olayların ve verilerin etkilediğini size öğretiyoruz. Bu olaylar ve verilerin borsayı etkileme dereceleri farklı olduğu için üzerlerinde tek tek durulması gereklidir. Eğitimimizin benzersiz yanı ise, “Teknik Analiz” ile “Makro Ekonomik Analizin” birleştirilerek, çok daha kuvvetli bir analiz silahına sizi kavuşturmamızdır.

 3.Temel Borsa Kuralları ve Bilanço Analizi

Hiçbir kitapta, internette veya piyasada var olan eğitimlerde bulamayacağınız, tamamen borsada yaptığımız alım satımlar sonucu öğrendiğimiz, bizi bugüne dek başarılı yapan, tuzaklardan koruyan, kimi yerde paramızı, kimi yerde sağlığımızı kaybederek oluşturduğumuz kurallar bütünüdür.

Teknik Analiz, Makro Ekonomik Analiz ve Bilanço Analizi ile ilgili internette binlerce sayfa bilgi mevcuttur ancak bu internetten F-16 savaşan şahin jetinin kullanım kılavuzunu bulmak gibidir. Evet kılavuzu okuyarak jeti kaldırmak mümkündür, ama asla havada harp yapamazsınız… Sonunuz yere çakılmaktan öteye geçmez. Bu eğitimle size borsada savaşıp kazanmayı, hala borsada aktif olan usta bir savaşçıdan öğrenmeyi öneriyoruz.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı hususları vurgulamak faydalı olacaktır:

1-Dershane tarzı toplu eğitimler genelde ticari kaygı taşırlar, ya eğiticileri borsada başarılı işlem yapan tacirler değildir ya da başarılı olsalar bile çok dar bir vakitte konu anlattıkları için yatırımcılar iyi yetişmez.

Bu durum tıpkı acemi erlere temel eğitim verip, onları yıllardır dağlarda savaşan bir grubun önüne atmak gibidir… Borsa tacirlerinin çok başarılı avcılar olduklarını unutmamak gerekir.

2-Otomatik al-sat sinyali üreten bilgisayar programları, bazı stratejist ve ekonomi uzmanlarının    internet sitelerine, sosyal medya hesaplarına bakarak yatırım yapanlar da, bir iki kez kazansa da, sonları hep mutsuz biten filmlere benzer.

Neden bu eğitim?

Borsada faaliyet gösteren kişi ya da kurumlar hayır kurumları değildir! Piyasada herkes kendi çıkarı için faaliyet gösterir. Çok bilen, bilgisini kendisine saklar. Eğer size bir bilgi veriliyorsa bunun nedeni, sizin de o hisseye girerek alım yapmanızı sağlamak, alım yapanlar arttıkça da fiyatın yükselmesini sağlamaktır. Fiyat yükselirken bu haberi verenler hisseleri satarak yüksek kârı cebe koyup giderken, tıpkı saadet zincirleri gibi bir süre sonra hisseye giren herkes çakılan fiyatların altında kalmaktadır.

Ben bugüne dek o kaynaktan gelen haberle zarar eden görmedim diyorsanız hazır olun!

Çünkü tüyo verenler fareyi yakalamak için ona usul usul peynir veren avcılara benzer, onlara güvenerek yaptığınız alım sonucu, bir sabah uyandığınızda, kendinizi çöp değerine düşmüş hisse senetlerine sahip olan biri olarak bulabilirsiniz.

Eğitimin ilk aşaması olan özel ders kısmı 18-20 saatlik bir süre almaktadır. Özet içerik şu şekilde olup, sadece eğitimde açıklayacağımız başlıklar da mevcuttur:

  1. Gün: Ekonomik sistem ve finansal piyasaların işleyiş esasları nelerdir? Ekonomik kriz nedir? Kriz borsada nasıl fırsata çevrilir?
  2. Gün: Dow Teorisi ve teknik analize giriş.
  3. Gün: Teknik analizin esasları nelerdir? Teknik analizde, internette ve kitaplarda mevcut bilgiler neden yetersizdir? Makro ekonomik analiz, teknik analiz ile nasıl beraber kullanılır? Teknik çizim uygulamaları.
  4. Gün: Teknik çizim uygulamalarına devam. Uygulamalar sonucunda, ne zaman alınır, ne zaman satılır kararının verilmesi. Portföy yönetim esasları. Teknik tuzaklar nasıl kurulur? Düşmemek için ne yapmalıyız?
  5. Gün: Bilanço nedir? Pratik bilanço analizi nasıl yapılır? Bilanço tuzakları nasıl kurulur? Bu tuzaklara düşmemek için ne yapmalıyız?
  6. Gün: Makro ekonomik kavramlardan hangileri borsayı etkiler? Bu kavramların piyasayı etkileme dereceleri nasıldır? Teknik, bilanço ve makro ekonomik analizler nasıl birleştirilir? Alım ve satım kararları nasıl verilir?